Dry needling Leuven

dry needling therapie Leuven

Wat is dry needling?

Dry needling is een evidencebased behandeltechniek die erg effectief is tegen onder meer overbelaste spieren, gewrichtspijnen en rugklachten. De behandeling gebeurt door middel van een naald die je spieren op bepaalde spanningspunten (triggerpoints) aanprikt. Door deze triggerpoints aan te prikken, gaan je spieren beter ontspannen. Dit vermindert je pijnklachten en heeft als doel een grotere beweeglijkheid van je gewrichten, waardoor de oefentherapie vlotter verloopt. Al onze kinesitherapeuten zijn gecertificeerd om te dry needlen.

Is dry needling pijnlijk?

Wie denkt aan naalden, legt vaak al snel de link met pijn. Gelukkig is de prik bij dry needling niet pijnlijk. Een dry needle is veel fijner dan een injectienaald en daardoor minder invasief. Soms voel je een korte twitch of kramp wanneer de naald het juiste triggerpoint raakt. Daarnaast kan je tot 24 uur na je (eerste) behandeling enige stijfheid ervaren, nadien verdwijnen deze symptomen en verbeteren je pijnklachten. Heb je nog geen ervaring met dry needling? Onze therapeuten maken je graag wegwijs in deze therapievorm.

Dry needling als deel van het geheel

Op zoek naar een kinesist voor dry needling in de buurt van Leuven? Bij Core is dry needling geen losstaande behandeling, maar een aanvulling op manuele therapie en oefentherapie. Zo behandelen we niet alleen je pijnklachten, maar pakken we meteen ook de oorzaak aan om nieuwe blessures te voorkomen. Ben je toch niet zo’n fan van dry needling? Geen zorgen, dry needling therapie gebeurt enkel in samenspraak met jou en kan op elk moment uit je behandelplan worden geweerd.

Afspraak maken voor dry needling vlakbij Leuven? Zo werken wij:

1 | Anamnese: tijdens een verkennend interview luisteren we naar je pijnklachten en brengen we de intensiteit, lengte en het verloop in kaart.

2 | Testen: om onze voorlopige diagnose aan de praktijk te toetsen, doen we een aantal manuele testen. 

3 | Dry needling: met jouw goedkeuring gaan we over tot dry needling. Eén sessie duurt gemiddeld 30 minuten en wordt altijd gecombineerd met andere therapieën.

4 | Opvolging: we schuiven opnieuw met jou aan tafel en bespreken de vooruitgang van je behandeling. Afhankelijk van je klachten volstaat een eenmalige dry needling of herhaaldelijke toepassing. 

dry needling therapie Leuven

Het team van kine praktijk Core

dry needling therapie LeuvenThomas Servranckx

dry needling therapie LeuvenLize Boogaerts

dry needling therapie LeuvenMilan Laurent

Reeds van jonge leeftijd had ik een grote interesse in het menselijk lichaam. De keuze voor een opleiding als kinesitherapeut was dan ook een logische stap. In 2007 studeerde ik af als master in de kinesitherapie waarna ik mij verder specialiseerde in de manuele therapie in Gent. Doorheen mijn studies groeide het idee om zelfstandig een praktijk op te starten. Sinds 2009 behandel ik met enthousiasme patiënten met uiteenlopende aandoeningen én streef ik ernaar om de beste behandelingen te blijven geven. Hiervoor school ik me graag regelmatig bij. In mijn vrije tijd ben ik intesief bezig met lopen op de weg en onder de vorm van trails. Ik ervaar zelf het positieve effect van beweging op mijn gezondheid en probeer dit over te brengen op mijn patiënten.

Thomas Servranckx
Zaakvoerder

Ik deed altijd al veel aan sport en was geregeld gekwetst. Ik spendeerde dan ook heel wat tijd in de oefenzaal van de kinesitherapeut. Hier groeide mijn interesse in sport, beweging en revalidatie. In 2014 studeerde ik af aan de KU Leuven als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport. In 2015 beëindigde ik de postgraduaatsopleiding in de manuele therapie, ook aan de KU Leuven. Sindsdien ben ik mij blijven bijscholen. Ik volgde onder andere extra opleidingen over loopgerelaterde letsels, schouderproblemen en een cursus dry needling therapie. 

Lize Boogaerts
Therapeut

Gepassioneerd door de zoektocht naar een gezonde balans tussen gezond leven, bewegen en gezondheid studeerde ik in 2020 af als sportkinesitherapeut aan de KUL. Die kennis combineer ik elke dag met mijn bijzondere interesse voor sport- en postoperatieve letsels. Via een heldere communicatie en een grote persoonlijke betrokkenheid bied ik mijn patiënten een omgeving die een aangename samenwerking mogelijk maakt, steeds gesteund op wetenschappelijke inzichten. Momenteel verdiep ik mij in de manuele therapie. Een doelgerichte therapie op maat van de patiënt, daar sta ik voor.

Milan Laurent
Therapeut

dry needling therapie Leuven

Core - Moving Forward | Dry needling therapie Leuven

Wij zijn een kine praktijk vlakbij Leuven met meer dan 12 jaar ervaring in manuele therapie, dry needling, oefentherapie en sportrevalidatie. Ons team bestaat uit 3 ambitieuze kinesitherapeuten met een groot hart voor de patiënt. We scholen ons regelmatig bij in nieuwe technieken en omringen ons met hoogkwalitatief materiaal om jou de best mogelijke behandeling te bieden.

Kinesitherapie Servranckx
BE 0840.993.661

Schubbeek 5
3210 Lubbeek
België

0499 73 09 97
kinesitherapielubbeek@live.be

Heb je een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen via het formulier op de website.

Volg ons ook op Facebook en Instagram.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x