Kine Lubbeek

kine Lubbeek - kine praktijk Lubbeek

Een greep uit onze behandelingstherapieën

Manuele therapie: Bij manuele therapie worden je klachten via allerlei technieken met de hand behandeld. De focus ligt hierbij in de eerste plaats op het verbeteren van je gewrichtsbewegingen. Om zo snel mogelijk resultaat te boeken, vullen we manuele therapie vaak aan met oefentherapie en dry needling.

Oefentherapie: Als deel van het behandelplan, passen we regelmatig ook oefentherapie toe. Dit zijn bewegingsoefeningen die je in onze kinepraktijk aanleert en thuis via een individueel oefenschema herhaalt. Oefentherapie optimaliseert je houding en bewegingen, met als doel een afname van je klachten.

Dry needling: Dry needling is een zeer effectieve behandeling tegen gewrichts- en spierpijn. Door de spanningspunten van een pijnlijke spier met een naald aan te prikken, vindt er automatisch een ontspanning plaats. De voordelen? Een snelle pijnreductie en meer beweeglijkheid. Dry needling gebeurt altijd in samenspraak met de patiënt en in combinatie met andere therapieën.

Loopanalyse: Een loopanalyse heeft tot doel om loopblessures te behandelen of te voorkomen. Zo doen we een aantal manuele tests en nemen we je looptechniek onder de loep. Op basis van de resultaten en je persoonlijke doelstellingen stelt je kine in Lubbeek een gericht oefenschema voor kracht en stabiliteit op. Ook je looptechniek wordt bijgeschaafd.

Afspraak maken met een kine in Lubbeek? Zo werken wij:

1 | Anamnese: tijdens een verkennend interview brengt onze kine je fysieke ongemakken in kaart. Hoe manifesteren je klachten zich? Wanneer zijn ze begonnen? Wat is het verloop? Dat zijn de vragen die ons interesseren.

2 | Testen: met je antwoorden uit het interview als leidraad, stellen we een voorlopige diagnose op en voeren we een aantal manuele tests uit.  

3 | Kinesitherapie: we stippelen in samenspraak met jou een behandelplan uit en starten tijdens de eerste sessie met de behandeling van je klachten via bijvoorbeeld manuele therapie. In de meeste gevallen krijg je ook een oefenschema voor thuis mee. 

4 | Opvolging: gedurende het hele traject, hechten we veel belang aan nauwgezette opvolging. Zo vertrekken we iedere sessie vanuit een kort gesprek en onderzoek.

kine Lubbeek - kine praktijk Lubbeek

Het team van kine praktijk Core

kine Lubbeek - kine praktijk LubbeekThomas Servranckx

kine Lubbeek - kine praktijk LubbeekLize Boogaerts

kine Lubbeek - kine praktijk LubbeekMilan Laurent

Reeds van jonge leeftijd had ik een grote interesse in het menselijk lichaam. De keuze voor een opleiding als kinesitherapeut was dan ook een logische stap. In 2007 studeerde ik af als master in de kinesitherapie waarna ik mij verder specialiseerde in de manuele therapie in Gent. Doorheen mijn studies groeide het idee om zelfstandig een praktijk op te starten. Sinds 2009 behandel ik met enthousiasme patiënten met uiteenlopende aandoeningen én streef ik ernaar om de beste behandelingen te blijven geven. Hiervoor school ik me graag regelmatig bij. In mijn vrije tijd ben ik intesief bezig met lopen op de weg en onder de vorm van trails. Ik ervaar zelf het positieve effect van beweging op mijn gezondheid en probeer dit over te brengen op mijn patiënten.

Thomas Servranckx
Zaakvoerder kine praktijk Core

Ik deed altijd al veel aan sport en was geregeld gekwetst. Ik spendeerde dan ook heel wat tijd in de oefenzaal van de kinesitherapeut. Hier groeide mijn interesse in sport, beweging en revalidatie. In 2014 studeerde ik af aan de KU Leuven als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport. In 2015 beëindigde ik de postgraduaatsopleiding in de manuele therapie, ook aan de KU Leuven. Sindsdien ben ik mij blijven bijscholen. Ik volgde onder andere extra opleidingen over loopgerelaterde letsels, schouderproblemen en een cursus dry needling. 

Lize Boogaerts
Therapeut bij kine praktijk Core

Gepassioneerd door de zoektocht naar een gezonde balans tussen gezond leven, bewegen en gezondheid studeerde ik in 2020 af als sportkinesitherapeut aan de KUL. Die kennis combineer ik elke dag met mijn bijzondere interesse voor sport- en postoperatieve letsels. Via een heldere communicatie en een grote persoonlijke betrokkenheid bied ik mijn patiënten een omgeving die een aangename samenwerking mogelijk maakt, steeds gesteund op wetenschappelijke inzichten. Momenteel verdiep ik mij in de manuele therapie. Een doelgerichte therapie op maat van de patiënt, daar sta ik voor.

Milan Laurent
Therapeut bij kine praktijk Core

kine Lubbeek - kine praktijk Lubbeek

Kine praktijk Core | Jouw kine in Lubbeek voor spier- en gewrichtsaandoeningen

Bij kine praktijk Core behandelen we een breed spectrum van klachten aan het bewegingsapparaat. Ons doel is jou opnieuw zelfstandig en pijnvrij te laten bewegen, en mogelijke blessures in de toekomst te voorkomen. Daarvoor maken we gebruik van bewezen behandelmethodes zoals manuele therapie, oefentherapie en dry needling.

Kinesitherapie Servranckx
BE 0840.993.661

Schubbeek 5
3210 Lubbeek
België

0499 73 09 97
kinesitherapielubbeek@live.be

Heb je een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen via het formulier op de website.

Volg ons ook op Facebook en Instagram.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x