Loopanalyse

loopanalyse - loopcoaching

Waarom is een loopanalyse belangrijk?

Een loopanalyse is niet alleen aangeraden wanneer je last hebt van terugkerende loopblessures, maar ook als voorbereiding op intensieve loopprestaties zoals een marathon. Zo is het toepassen van de juiste looptechniek belangrijk om sportblessures te voorkomen en je loopefficiëntie te verbeteren. Een verkeerde looptechniek kan leiden tot een overbelasting van je gewrichten. Daardoor kan je genoodzaakt zijn om je looptraining (langdurig) te onderbreken en haal je niet het gewenste prestatieniveau.

Wat houdt een loopanalyse precies in?

Bij een looptechnische analyse voer je in aanwezigheid van onze sportkinesist buiten een aantal looptests uit. In samenspraak met jou worden deze tests ook gefilmd of gefotografeerd. Dat doen we om je looptechniek nog beter te kunnen linken aan je loopblessure en de juiste correcties te adviseren.

Buiten de looptest analyseren we ook de mobiliteit en stabiliteit van je gewrichten. Op basis van deze resultaten rollen we een oefenschema op maat uit. Indien gewenst, stellen we aanvullend graag een aangepast loopschema op.

Loopanalyse laten uitvoeren? Zo werken wij:

1 | Anamnese: we vertrekken steeds van een verkennend gesprek. Tijdens dit interview bespreken we je huidige trainingsschema en gaan we dieper in op eventuele loopklachten.

2 | Looptechnische analyse: je sportkinesist analyseert je looptechniek aan de hand van een aantal loopoefeningen die vervolgens digitaal geanalyseerd worden.

3 | Loopbegeleiding: met de loopanalyse als leidraad corrigeren we je looptechniek en stellen we een versterkend oefenschema op. Indien aanbevolen, vullen we je oefentherapie aan met manuele therapie en dry needling.

4 | Opvolging: we evalueren regelmatig je progressie en sturen bij waar nodig. Zodra je klachtenvrij het gewenste prestatieniveau bereikt, ronden we de loopbegeleiding af.

loopanalyse - loopcoaching

Het team van kine praktijk Core

loopanalyse - loopcoachingThomas Servranckx

loopanalyse - loopcoachingLize Boogaerts

loopanalyse - loopcoachingMilan Laurent

Reeds van jonge leeftijd had ik een grote interesse in het menselijk lichaam. De keuze voor een opleiding als kinesitherapeut was dan ook een logische stap. In 2007 studeerde ik af als master in de kinesitherapie waarna ik mij verder specialiseerde in de manuele therapie in Gent. Doorheen mijn studies groeide het idee om zelfstandig een praktijk op te starten. Sinds 2009 behandel ik met enthousiasme patiënten met uiteenlopende aandoeningen én streef ik ernaar om de beste behandelingen te blijven geven. Hiervoor school ik me graag regelmatig bij. In mijn vrije tijd ben ik intesief bezig met lopen op de weg en onder de vorm van trails. Ik ervaar zelf het positieve effect van beweging op mijn gezondheid en probeer dit over te brengen op mijn patiënten.

Thomas Servranckx
Zaakvoerder

Ik deed altijd al veel aan sport en was geregeld gekwetst. Ik spendeerde dan ook heel wat tijd in de oefenzaal van de kinesitherapeut. Hier groeide mijn interesse in sport, beweging en revalidatie. In 2014 studeerde ik af aan de KU Leuven als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sportkinesist. In 2015 beëindigde ik de postgraduaatsopleiding in de manuele therapie, ook aan de KU Leuven. Sindsdien ben ik mij blijven bijscholen. Ik volgde onder andere extra opleidingen over loopgerelaterde letsels, schouderproblemen en een cursus dry needling. 

Lize Boogaerts
Therapeut

Gepassioneerd door de zoektocht naar een gezonde balans tussen gezond leven, bewegen en gezondheid studeerde ik in 2020 af als sportkinesitherapeut aan de KUL. Die kennis combineer ik elke dag met mijn bijzondere interesse voor sport- en postoperatieve letsels. Via een heldere communicatie en een grote persoonlijke betrokkenheid bied ik mijn patiënten een omgeving die een aangename samenwerking mogelijk maakt, steeds gesteund op wetenschappelijke inzichten. Momenteel verdiep ik mij in de manuele therapie. Een doelgerichte therapie op maat van de patiënt, daar sta ik voor.

Milan Laurent
Therapeut

loopanalyse - loopcoaching

Core - Moving Forward | Loopanalyse

Ons kineteam heeft meer dan 12 jaar ervaring in manuele therapie, dry needling, oefentherapie en sportrevalidatie. Gedreven door onze patiëntgerichte mindset, zetten we hoog in op persoonlijke begeleiding en vernieuwende therapieën.

Kinesitherapie Servranckx
BE 0840.993.661

Schubbeek 5
3210 Lubbeek
België

0499 73 09 97
kinesitherapielubbeek@live.be

Heb je een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen via het formulier op de website.

Volg ons ook op Facebook en Instagram.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x