Sportkinesist Leuven

sportkinesist Leuven - sportrevalidatie Leuven

Hoelang moet je sportkine volgen?

Is sport ook voor jou zo’n grote uitlaatklep? Dan brengt een sportblessure ongetwijfeld de nodige frustraties met zich mee. Toch is het belangrijk om het sporten niet te vroeg te hervatten en voldoende tijd te nemen om te revalideren. De lengte en inhoud van je traject hangt af van je klachten en wordt in samenspraak met de sportkinesist opgesteld. Meestal is het begin van je revalidatietraject iets intensiever en kom je op wekelijkse basis in onze kinepraktijk langs. Zodra je opnieuw klachtenvrij kan sporten, ronden we de therapie af.

Waaruit bestaat oefentherapie?

Stilstaan is achteruitgaan. In het revalidatieproces is het cruciaal dat je spieren in beweging blijven. Daarom leggen we in onze sportrevalidatie sterk de nadruk op oefentherapie. Deze therapie bestaat uit het doorlopen van een persoonlijk oefenschema waarbij je je houdings- en bewegingspatroon optimaliseert.

Om je spieren en gewrichten te versterken, leren we je onder meer kracht- en stabilisatieoefeningen aan die je thuis zelfstandig kan herhalen. Op die manier heb je zelf mee controle over de revalidatie en voorkomen we dat de blessure terugkeert. Indien nodig, overleggen we met je coach over een aangepast trainingsschema. Afhankelijk van je klachten, combineren we oefentherapie met manuele therapie of dry needling.

Afspraak maken met een sportkinesist vlakbij Leuven? Zo werken wij:

1 | Anamnese: we nodigen je uit voor een verkennend gesprek en luisteren naar je pijnklachten. Hoe is de sportblessure ontstaan? Op welke manier evolueren de klachten?

2 | Testen: op basis van je antwoorden stellen we een voorlopige diagnose op en doen we een aantal manuele testen. 

3 | Sportrevalidatie: de behandeling begint meteen vanaf de eerste sessie. Omdat we veel belang hechten aan persoonlijke begeleiding en techniek, doe je je oefeningen in eerste instantie altijd samen met je sportkinesist. Nadien krijg je een oefenschema voor thuis mee.

4 | Opvolging: elke oefensessie wordt voorafgegaan door een kort feedbackgesprek. In functie van je pijnklachten sturen we je oefenschema bij.

sportkinesist Leuven - sportrevalidatie Leuven

Het team van kine praktijk Core

sportkinesist Leuven - sportrevalidatie LeuvenThomas Servranckx

sportkinesist Leuven - sportrevalidatie LeuvenLize Boogaerts

sportkinesist Leuven - sportrevalidatie LeuvenMilan Laurent

Reeds van jonge leeftijd had ik een grote interesse in het menselijk lichaam. De keuze voor een opleiding als kinesitherapeut was dan ook een logische stap. In 2007 studeerde ik af als master in de kinesitherapie waarna ik mij verder specialiseerde in de manuele therapie in Gent. Doorheen mijn studies groeide het idee om zelfstandig een praktijk op te starten. Sinds 2009 behandel ik met enthousiasme patiënten met uiteenlopende aandoeningen én streef ik ernaar om de beste behandelingen te blijven geven. Hiervoor school ik me graag regelmatig bij. In mijn vrije tijd ben ik intesief bezig met lopen op de weg en onder de vorm van trails. Ik ervaar zelf het positieve effect van beweging op mijn gezondheid en probeer dit over te brengen op mijn patiënten.

Thomas Servranckx
Zaakvoerder

Ik deed altijd al veel aan sport en was geregeld gekwetst. Ik spendeerde dan ook heel wat tijd in de oefenzaal van de kinesitherapeut. Hier groeide mijn interesse in sport, beweging en revalidatie. In 2014 studeerde ik af aan de KU Leuven als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sportkinesist. In 2015 beëindigde ik de postgraduaatsopleiding in de manuele therapie, ook aan de KU Leuven. Sindsdien ben ik mij blijven bijscholen. Ik volgde onder andere extra opleidingen over loopgerelaterde letsels, schouderproblemen en een cursus dry needling. 

Lize Boogaerts
Therapeut

Gepassioneerd door de zoektocht naar een gezonde balans tussen gezond leven, bewegen en gezondheid studeerde ik in 2020 af als sportkinesitherapeut aan de KUL. Die kennis combineer ik elke dag met mijn bijzondere interesse voor sport- en postoperatieve letsels. Via een heldere communicatie en een grote persoonlijke betrokkenheid bied ik mijn patiënten een omgeving die een aangename samenwerking mogelijk maakt, steeds gesteund op wetenschappelijke inzichten. Momenteel verdiep ik mij in de manuele therapie. Een doelgerichte therapie op maat van de patiënt, daar sta ik voor.

Milan Laurent
Therapeut

sportkinesist Leuven - sportrevalidatie Leuven

Core - Moving Forward | Sportkinesist Leuven

Een sportkinesist in de buurt van Leuven met meer dan 12 jaar ervaring in manuele therapie, dry needling, oefentherapie en sportrevalidatie? Dat is Core! Ons kineteam bestaat uit 3 kinesitherapeuten met een passie voor een-op-eenbegeleiding.

Kinesitherapie Servranckx
BE 0840.993.661

Schubbeek 5
3210 Lubbeek
België

0499 73 09 97
kinesitherapielubbeek@live.be

Heb je een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen via het formulier op de website.

Volg ons ook op Facebook en Instagram.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x